Att leva med cancer

En blogg om hur det är att leva med cancer, som anhörig och sjuk

  • Lite utav varje

    Sidan är under uppbyggnad och jag hoppas att jag får över allt från min gamla blog snart. Det tar tid och det är mycket finlir och jobb.

    Du får gärna dela med dig utav min blogg - det jag ber om är att du linkar tillbaka till mig eller om du använder den så använd också mitt namn. Jag lägger ner så mycket arbete, tankar och funderingar.

    ❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋

    "För om livet handlar det inte så mycket,
    så länge som hur"
    Ett citat från min bror och mycket tänkvärd!

    ❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋

    Jag hoppas med denna blogg att jag kan hjälpa andra samtidigt som jag hjälper mig själv.
    Hjälpa alla som på ett eller annat sätt har blivit drabbad utav cancer.
    För det finns hopp och så länge vi andas så finns det hopp.

    Hopp om liv, kärlek och livskvalitet.

    ❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋❋

    Jag är samtalsvän på Cancerfonden och vill du hittar du mig där under nicket Kine62

  • maj 2024
    M T O T F L S
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör som 70 andra, prenumerera du med.
  • Blog Stats

    • 39 838 hits
  • Senaste inläggen

  • Topprankade

  • Mest klickade

    • Inget
  • Kontakt

    Jag är samtals vän på Cancerfonden. Vill du komma i kontakt med mig, kan du gå in på deras hemsida. Du hittar mig under nicket Kine62. Där kan du vara anonym om du vill. Annars så maila gärna. karine.tveiten@gmail.com
  • Prenumerera

  • wordpress hit counter
  • Karine

  • Meta

Gästbok

Välkommen in till mig och min värld.

Lämna gärna ett avtryck i min gästbok. Det är alltid så roligt när någon säger hej när de hälsar på hos mig!

Ha en fin dag!

✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽

21 svar to “Gästbok”

  1. Christina N Löfberg said

    Jag är lite dålig på att gå in på bloggar o läsa men nu har jag gjort det. Hoppas du inte har halkat alldeles för mycket. Det känns bra att ha tränat skridskoåkning genom åren så det går att ta sig fram (att tänka på; mjuk i knäna). Du har skrivit så många fina ord o tankar i din blogg. För mig som i alla fall hittills har varit skonad från canser är det tänkvärda ord att ha med i vardagen med alla möten av olika människor. Att njuta när man kan låter väldigt klokt. Njut /Christina

  2. Karine said

    Christina – dina fina ord – tack!! Jag blir så glad när du skriver att mina ord kan användas utav andra! Jag hoppas att ingen i din familj eller någon annan får den här fruktansvärda sjukdom. Ingen förtjänar cancer och varför vi får det beror på så mycket. Många cancertyper ger de som blir sjuka utav dom, så många skuldkänslor.
    Den här sidan är inte klar än men jag hoppas att det blir bra till slut.
    Ha en skön och njutnings full kväll du med. Med värme och kramar Karine

  3. Hilde Stray said

    Hei Karine!! Har lest gjennom bloggen din nå. Ville bare si jeg ble så glad for å høre om de siste resultatene dine. Jeg har ikke hatt internett på 3 uker og dermed ikke hatt mulighet til å følge med i det hele tatt. Stor klem fra Hilde

    • Karine said

      Du er god du Hilde og takk for dine ord. Jeg er så lettet og glad. Vet du, det ser ut som jeg klarer denne kampen også. I hvertfall så kjörer jeg på det sporet. 3 uker uten internett – töfft… Ha det best Hilde og hils til alle dine
      Klemmer til deg

  4. June said

    Hej Karine!

    Har precis hittat din blogg efter jag läste på nätet om cancer.
    Tänk vad du har fått vara med om, så starkt när du berättade om din mammas sjukdom och hur du hjälpte henne…snyft..hemska sjukdom.
    Jag ska följa din blogg och ditt tillfrisknande, starka kvinna.
    Kram June 42 år

    • Karine said

      Hej och välkommen in till mig! 🙂 Det är alltid så roligt när de som läser min blogg kommenterar. Tack för att du vill fortsätta att läsa min blogg.
      Kramar till dig

  5. Anette said

    Hej vännen ,
    kikat in o uppdaterat mig en hel massa !!!

    Önskar dig en fortsatt underbar söndag

    kramelikram

  6. Hilde Stray said

    Å du positive menneske Karine!! Du er bare så herlig, vet du det!! Det var ille med ”helvetesild” som man kaller det her i Norge. Jeg vet det er en veldig tøff tilstand, men ser ut som du kom deg tidlig avgårde til legen. Jo tidligere man starter på medisin jo bedre er det. Da er det mulighet for å bremse det ned. Sender deg mange krammer og puss fra gamle mor Norge og gam….(nei tullet!) mor Hilde. Nå må du ta vare på deg selv og ikke planlegg noen reiser med det første ihvertfall. Så flink datter du har! Stor klem fra Hilde. Jan Arthur hilser med en god kram-klem han også.

    • Karine said

      Bedre sent enn aldrig ikke sant. Jeg har fått betale for min stahet nå, med lungebetennelse. Har nok hatt den lenge. Men nå begynner jeg å våkne til liv igjen. Håper at det snur nå.
      Klemmer til deg og Jan Arthur

  7. Iakia said

    Vill bara titta in o krama om, tänker på dig!
    Kram Iakia

  8. Monique said

    Hej Karine,

    Har precis hittat din blog och hemsida. Läste din berättelse och grät…

    Du är stark – för allt du har gått igenom och för allt du delar med dig. Det är stort. Tack!

    Kramar M

    • Karine said

      1000 tack för din kommentar. 🙂
      De lyfter och stärker, ger mig kraft att kämpa vidare.

      Om jeg är stark vet jag inte – jag provar bara leva så gott jag kan.

      *kramar*

  9. Frank Runar Pedersen said

    Hei Karine
    Jeg har ofte lurt på hvordan det gikk med deg videre i livet. I går kveld kjedet jeg meg noe forferdelig 🙂 Jeg søkte rundt på FB etter gamle kjente. da fant jeg din FB profil med tilhørende link til din blogg.
    Jeg ble både trist og glad når jeg leste igjennom bloggen din. Trist fordi du har måttet gjennomgå så mye smerte og vanskelige ting, men også glad selvfølgelig for at utviklingen har tatt en så positiv retning. Du må være kjempesterk? Jeg så du også hadde mistet din mor pga cancer, det samme gjorde jeg, hun døde i 1997 av underlivs kreft.
    Jeg er skilt og har to voksne barn en gutt på 18 og ei jente på 27. Bor fortsatt oppi den bratte kleiva ut mot Svelvik 🙂 Jeg jobber som Logistikk ansvarlig ved Otranorge på gulskogen. Har et nytt fohold og verden ser svært lys ut for meg akkurat nå. Da er det bra å kunne bli påmint om hvor heldig man egentlig er, at det er viktig å sette pris på de små hverdagslig hendelsene som man opplever hver dag, men tar for gitt.
    Jeg håper at det fortsetter å gå bra med deg videre i livet, at du kan opprettholde den styrken du har til å kjempe videre. det var utrolig intressant å lese bloggen din. Så må du ha det bra og lykke til videre.

    Hilsen Frank

    • Karine said

      Hei Frank Runar!
      Det var ikke i går 🙂 Så moro at du har funnet meg og min blogg. Har prøvet å finne deg på Facebook, men har ikke funnet deg. Skulle vært moro å få deg som en venn. Jeg ble så glad da jeg leste at du har det bra! Men det var ikke så godt å lese at din mamma også hadde kreft. Hils til din pappa og søster fra meg er du snill. Jeg får ofte høre at jeg er sterk, men visse ganger tviler jeg på meg selv og min styrke. Dager da allt er svart og jeg lurer på om jeg noen gang kommer til å tro på livet igjen. Men de dagene blir som oftest hvite og glade til slutt. Det gjelder å finne det som er bra i livet. Så synd at jeg skulle få kreft for å innse dette. Kanskje det er det som kalles livsvisdom?
      Leser du dette Frank Runar så add meg gjerne på Facebook. Jeg skulle bli så glad!
      Ha en fin sommer og så håper vi på sol og bad ikke sant?
      Klem til deg
      Karine

  10. Nina said

    Hej!

    Hittade din blogg av en slump och har läst hela din berättelse! Så hemskt att så många i din familj har drabbats av cancer! Hur ser din prognos ut, kan du bli frisk?

    Min man dog i bukspottkörtelcancer i november 2010. Han blev 41 år gammal. Vi har två små tjejer på 3 och 5 år gamla, så jag blev änka vid 36 års ålder. Precis som du skriver, bukspottkörtelcancer är en av de värsta cancersorterna man kan drabbas av och svår att smärtlindra. Min man var tydligen unik, han levde i 1,5 år med spridd bukspottkörtelcancer (statistiken säger 3-6 måndar). Mot slutet fick han morfinpump och de tre sista dagarna i livet tillbringade han på hospice. Han blev även förvirrad de sista dagarna.

    Stor kram
    Nina

    • Karine said

      Hej Nina!
      1000 tack för besöket och tack för att du skriver i min gästbok. Det är alltid så roligt när någon, som hälsar på, skriver i min gästbok.
      Jag räknar med att jag har klarar min cancer nu. Även om tvivlen kommer ibland. Jag fick, vid mitt återfall i 2009, 5 – 10% chans att överleva.
      Nu ser det mycket mera hoppfullt ut!
      Så trist med din man. Bukspottkörtelcancer är nog den värsta tänkbara cancertyp man kan få, tror jag. Och chansen för att överleva är inte stor – tyvärr.
      Min mamma hade ju det samma och jag vet vilket lidande det innebär.
      Jag skickar dig mina varmaste kramar och tankar
      Karine

    • Mikael Jansson said

      Användningen av Vitamin B17 (Laetrile/Amygdalin) för behandling av cancer går tillbaka till åtminstone 1843. Det finns även bevis på att kineserna använde bittermandel vid behandling av tumörer för 3000 år sedan.

      Vitamin B17 är inte en mirakelmedicin. Det är helt enkelt en koncentrerad form av Nitriloside. Vitamin B17 är särskilt förekommande i frön av frukter i Prunus rosacea familjen (bittermandel, aprikos, slånbär, körsbär, nektarin, persika och plommon). Det finns i naturliga livsmedel som innehåller nitriloside och har använts och studerats utförligt i över 100 år. Vitamin B17 finns också i gräs, majs, sorghum, hirs, maniok, linfrö, äppelfrön, och många andra livsmedel som, generellt, inte finns i den västerländska dieten längre. Aprikoskärnor innehåller ca 2-3 procent B17.

      Observera att Vitamin B17, Laetrile och Amygdalin är i princip samma sak. Biokemisten Ernst T Krebs kallade Vitamin B17 för Laetrile som sedan fick vitaminstatus 1952 efter råd från Dr Dean Burke som var en av grundarna av National Cancer Institute. Amygdalin sägs ha ha blivit upptäckt och använt utav tyska kemisten Leibig 1830. Laetrile/Vitamin B17 är en mer löslig och koncentrerad form av Amygdalin som gör att den kan ges i en mycket högre koncentration. Alla 3 är alltså i princip samma sak.

      Vitamin B17 / Laetrile är förmodligen ett utav de mest kontroversiella medicinska ämnena de senaste 40 åren. Under 50-70 talet fanns det en hel del hype i den medicinska världen om en ny naturlig cancerbehandling som dödade cancerceller. Denna forskning finns presenterad i Dr Ernst Krebs bok kallad ”Världen Utan Cancer”. Efter flera års rättsfall och kontroverser om Laetrile rapporterades det som ett bedrägeri och misslyckande, sk kvacksalveri.

      Internet har gett oss möjligheten att få information om vad som egentligen hände och vad som möjligen är en av de största mörkläggningen när det gäller behandling av cancer.

      Vad är då B17? Det är en giftfri naturprodukt som förstör cancerceller och som utgör ett allvarligt hot mot konventionella läkemedel och de vinster som läkemedelsföretagen gör. Cancer är big business! De läkemedelsföretag som gör cancermediciner har gjort stora ansträngningar för att göra B17 olagligt och otillgänglig genom lobbying i regeringar och genom deras finansiella inflytande på stora välgörenhetsorganisationer som arbetar med cancer. Cancerindustrin är en MULTIMILJARD industri.
      http://www.aprikoskarnor.se/vad-ar-vitamin-b17/

  11. Mikael Jansson said

    Aprikoskärnor är, liksom många andra nötter och fröer, mycket näringsrika. De innehåller bland annat Amygdalin, även känd som vitamin B17. Denna vitamin angriper cancerceller och kan därmed bidra till att hindra cancer från att bryta ut i våra kroppar.

    Amygdalin (vitamin B17) finns i många hundra livsmedel, men de som är särskilt rika på Amygdalin har till stor del försvunnit från den västerländska kosten. De folkgrupper som fortfarande äter en traditionell kost har visat sig vara i stort sett fria från cancer. Deras livsmedel innehåller mycket Amygdalin.

    Det finns många sätt att bekämpa cancer. Ett är att bygga upp immunsystemet så att det är mycket starkt. Ett annat sätt är att komplettera med antioxidanter som bekämpar cancerframkallande ämnen i kroppen. Men Amygdalin verkar vara unikt på det sätt att det direkt angriper cancerceller.

    http://www.aprikoskarnor.se/varfor-vet-inte-alla-detta/

  12. Annette said

    Hej, jag vill tipsa om http://www.abonnet.se som har huvudbonader till kvinnor som tappar håret.
    Kram Annette

Lämna en kommentar